Naomi Maakt bespreekbaar
Naomi Maakt Bespreekbaar
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
BLOG
Hoe je seksualiteit bespreekt, de praktijk!
Seksualiteit Bespreekbaar
Bekijk het hele overzicht van blog-artikelen voor ouders en verzorgers via het blog overzicht. Lees meer >>
En toch verbaas ik me erover...
Geschreven door Naomi Dessaur
In deze tijd waar bezinning voor mij een belangrijk onderdeel van is, wil ik je graag iets meegeven om te overdenken. De laatste tijd krijg ik regelmatig mails van mensen die twijfelen over het aankopen van mijn cursussen (en het dan gelukkig uiteindelijk wel doen omdat ze de meerwaarde ervan zien). De minicursus ‘Seksualiteit en kinderen, vanaf wanneer ‘moet’ je er wat mee’, en de grote cursus ‘Gewoon praten met je kind over seksualiteit’,.
Als ik om me heen kijk, zie ik iedereen de laatste tijd flink en met overdaad consumeren inclusief mijzelf, op enkele uitzonderingen na. De rijen bij de Albert Heijn en de Jumbo zijn alweer flink lang en mensen kopen behoorlijk wat boodschappen in, de cadeautjes die we elkaar geven zijn lekker uitbundig, men koopt soms vuurwerk in voor 100 euro of meer en er staan kerstbomen van rond de 50 euro of meer bij mensen thuis.
 
Ik kan het niet helpen me daarover te verbazen en dat heeft met prioriteiten stellen te maken.

Kosten noch moeite wordt gespaard om er een fijne overdadige vakantie van te maken met de feestdagen die nog komen, om over de Sinterklaasinkopen nog maar te zwijgen. Hier gaat flink veel geld in om.
De cursussen helpen je in de opvoeding bij het aan de orde laten komen van het thema seksualiteit binnen je gezin met je kind(eren) en haakjes aan te grijpen om het hierover te hebben. De grote cursus helpt je zelfs om, naast het geven van een pedagogische opvoeding aan je kinderen, ook een seksuele opvoeding als vanzelfsprekend vorm te geven. Een cursus waarvan je in beide gevallen langer plezier hebt dan van dat ene biefstukje van 9 euro of dat vuurwerkpakket van 97 euro.

Met als einddoel: dat je kind gezond, veilig, zelfverzekerder, bewust van eigen grenzen en die van anderen en goed voorbereid op het volwassen (seksuele) leven groot groeit.

Wie wil dat nou niet? Ik kan er eerlijk gezegd (en dan ben ik even bloedeerlijk en misschien wat hard) niet bij dat mensen hierover twijfelen.
Neem je eigenlijk echt risico voor dit geld?  
Het grootste risico dat je loopt is dat jullie als gezin straks meer weten dan andere ouders en kinderen. Dat je kind weet wat hij of zij kan doen als er iets gebeurt met zijn of haar lijf dat niet fijn is, zich kan beschermen als hij/zij begint met vrijen en kan reageren als er iets gebeurt om hem of haar heen waar hij of zij van schrikt. Zoals het zien van porno, blootfoto’s die rondgaan op een appgroep of iets wat zich afspeelt op school of op social media. 

In het allerergste geval weet jij straks als ouder wat normaal en passend is bij de leeftijd van je kind om te bespreken en wat normaal gedrag is om te zien, hoe je kunt reageren op vragen rondom seksualiteit of seksuele spelletjes en juist relaxed en ontspannen in gesprek kunt gaan, terwijl je kind daar zelf weinig initiatief voor neemt. En zit je hierover meer op één lijn met je partner of medeopvoeders en geef je je kind een goede beschermjas mee.

Je begrijpt het al dat dit eigenlijk helemaal geen risico is. Je kunt alleen maar winnen in mijn optiek! Juist is december en de nabije vakantie een prachtige tijd om jezelf naast die kerstboom, het overdadige eten, de cadeaus, de oliebollen, weekjes of weekendjes weg, pretparken en andere verwennerij ook een cursus van Naomi Maakt Bespreekbaar te geven.
Gun jezelf een duurzaam cadeau, waardoor je bouwt aan de toekomst van je kind en gezin. 
Vanzelfsprekend heb je het recht om te twijfelen of heb je wel al de mini-cursus aangevraagd, ontvangen en/of bekeken, maar wellicht zet dit je aan het denken om de volgende stap te zetten. 😊

Heb ik je geïnspireerd en wil je die volgende stap nemen? Neem hier dan een kijkje welke keuzes er zijn en wat bij je past.

En natuurlijk wens ik je graag een fijne waardevolle tijd met ook wat bezinning toe met je geliefden om je heen!

Warme groet,
Naomi Dessaur

PS: Uiteraard ben ik me ervan bewust dat de overdaad niet voor iedereen is weggelegd, maar dit is wel wat ik veel om me heen zie gebeuren.
GRATIS: 10 GOUDEN TIPS
Download mijn E-Book '10 gouden tips om met je kind te praten over seksualiteit 'nu helemaal gratis!

Over de auteur: Naomi Dessaur

Naomi Dessaur is de oprichter van Dessaur Trainingen en initiatiefnemer van Naomi Maakt bespreekbaar. Met haar man, 2 dochters woont Naomi met veel plezier in Voorburg. In haar professionele carrière verzorgt Naomi trainingen voor professionals en is het daarnaast haar missie om een veilige wereld te creëeren voor kinderen. Een wereld waar kindermishandeling, huiselijk geweld en seksueel misbruik geen ruimte hebben. 


Funnel Connected Website Template via Ementes.

Algemene VoorwaardenPrivacyverklaringKlachtenreglement