Naomi Maakt bespreekbaar
Naomi Maakt Bespreekbaar
CUSTOM JAVASCRIPT / HTML
BLOG
Hoe je seksualiteit bespreekt, de praktijk!
Seksualiteit Bespreekbaar
Bekijk het hele overzicht van blog-artikelen voor ouders en verzorgers via het blog overzicht. Lees meer >>
Het belang van wederzijdse toestemming
Video-blog door Naomi Dessaur
Sinds de #Metoo beweging krijgt het onderwerp toestemming volop aandacht. Er wordt veel over gesproken, maar misschien weten niet alle ouders en kinderen echt waar het over gaat wanneer we over toestemming spreken. Daarom wil ik dit leuke filmpje met jullie delen. Sinds de #Metoo beweging krijgt het onderwerp toestemming volop aandacht. Er wordt veel over gesproken, maar misschien weten niet alle ouders en kinderen echt waar het over gaat wanneer we over toestemming spreken. Daarom wil ik dit leuke filmpje met jullie delen. 
Zoals je waarschijnlijk wel weet streef ik naar een (seksueel) weerbaardere generatie: Kinderen die met volwassenen durven te spreken over alles wat oké is rondom seksualiteit, maar die ook over zaken durven te praten die minder oké zijn, zoals seksueel grensoverschrijdende zaken.

Wanneer een kind seksueel gedrag laat zien waarover we twijfelen, is het belangrijk om te kijken naar de wederzijdse toestemming. Hebben betrokkenen bij het seksuele gedrag toestemming aan elkaar gegeven of niet? Dit is dan ook één van de essentiële criteria van het Vlaggensysteem. Een systeem dat hulpverleners soms gebruiken om seksueel gedrag van een kind op een juiste manier te duiden.

Warme groet,
Naomi
GRATIS: 10 GOUDEN TIPS
Download mijn E-Book '10 gouden tips om met je kind te praten over seksualiteit 'nu helemaal gratis!

Over de auteur: Naomi Dessaur

Naomi Dessaur is de oprichter van Dessaur Trainingen en initiatiefnemer van Naomi Maakt bespreekbaar. Met haar man, 2 dochters woont Naomi met veel plezier in Voorburg. In haar professionele carrière verzorgt Naomi trainingen voor professionals en is het daarnaast haar missie om een veilige wereld te creëeren voor kinderen. Een wereld waar kindermishandeling, huiselijk geweld en seksueel misbruik geen ruimte hebben. 


Funnel Connected Website Template via Ementes.

Algemene VoorwaardenPrivacyverklaringKlachtenreglement