Naomi Maakt Bespreekbaar mini cursus
Seksualiteit en Kinderen: 
vanaf welke leeftijd 'moet' je er wat mee?
Dé mini-cursus die iedere ouder en verzorger 'moet' doorlopen.
De komende dagen ontdek je in 3 modules alle 'basics’ om seksualiteit beter bespreekbaar te maken met je kind 
Ik ga akkoord met de Privacyverklaring van Naomi Maakt bespreekbaar.
Het giechelen voorbij :-))
Praten over seksualiteit maakt ons vaak wat ongemakkelijk waardoor we al snel gaan giechelen en met elkaar in een soort van stress kunnen schieten. Of nog erger nog we vermijden zelfs het onderwerp. Uiteraard mag er gelachen worden als er gepraat wordt over seks en seksualiteit, graag zelfs! Maar het is juist belangrijk dat kinderen zich veilig voelen om serieuze zaken aan de orde te stellen en dat er ook ruimte is om vragen te stellen. Als wij volwassenen krampachtig doen over seksualiteit, leren we onze kinderen veelal om te leven met taboes. 
"Dankbaarheid, verrijkt en trots. Zomaar wat gevoelens na het volgen van de online mini-cursus van Naomi: een vrouw met een missie. En wat voor één. Een onderwerp waar je als ouder liever niet bij stilstaat en waarvan ik dacht dat het zinvol zou zijn om rond een jaar of tien pas echt te gaan bespreken met onze, nu 4 jarige, zoon. Maar hoe dan om te gaan met hen waar je je kind op jonge leeftijd al weerbaar tegen wilt maken? 

De mini-cursus voorziet in dit alles. Drie dagen kreeg ik een mail met een video van ca. 15 minuten met luchtige informatie, direct toepasbare tips en inzichten. Inzicht in het belang van het nu al bespreekbaar maken en het bespreekbaar houden. Ook al start je pas op latere leeftijd. In de mail voel ik mij persoonlijk aangesproken en ik voel de ruimte dat het kijken er best een dag bij ingeschoten mag zijn, maar anderzijds de noodzaak om het te kijken, het heeft namelijk prioriteit om hier iets mee te doen.

In het leven hebben we geen enkele garantie maar deze cursus heeft ons in ieder geval de nodige handvatten gegeven. Bedankt Naomi, voor het beschikbaar stellen van deze (voor iedere ouder en kind) waardevolle informatie". 
LISETTE | MOEDER VAN EEN 4 JARIGE ZOON
Een amateur met professionele resultaten!
Als ouder leer je nergens hoe je met je kinderen kunt praten over alledaagse zaken. Laat staan over seksualiteit en dit is de reden dat we ons er vaak ongemakkelijk bij voelen. Velen van ons voelen wel de noodzaak om hierover te praten. De vraag is hoe pak je dat aan? Hoe maak je zaken bespreekbaar? Je bent geen professional, maar je wil wel het beste voor je kind. De oplossing is eenvoudig, je namelijk laten begeleiden door een expert en dat geeft een verbluffend ontspannen en diepgaand resultaat.
Veilig opgroeien
Vind je het ook ongemakkelijk om lastige vragen van je kind te beantwoorden, maar wil je wél dat je kind zo veilig mogelijk opgroeit?
Dan is het tijd voor actie. Het is belangrijk dat je kind de ruimte voelt om overal over te kunnen praten. Die ruimte kun jij creëren! Gelukkig sta je er niet alleen voor. Met deze praktische mini- cursus neem je de eerste belangrijke stap. 
"Als moeder en als ouders willen wij onze kinderen bewust op laten groeien. Fijn dat je juist tips geeft hoe je juist ook vanaf jonge leeftijd zaken kan benoemen en ze een seksueel bewustzijn mee kan geven zoals jij dat zo mooi zegt. Dank je wel, Naomi"
Lia | Moeder van twee meiden van 2 en 4 jaar
Eigen onderzoek of ...
De kids van tegenwoordig zijn wijzer dan ooit. Door het internet is alle informatie binnen handbereik. Laat jij je seksuele opvoeding van je kind over aan het internet of bepaal jij zelf welke normen en waarden ze meekrijgen? Leer dat ze met vragen en dilemma’s altijd bij jou terecht kunnen.
In 3 video's leer je:
  •  Hoe je alledaagse situaties aan kunt grijpen om te praten over het lijf, intimiteit en seksualiteit.
  •  Hoe je jouw kind helpt om grenzen aan te geven en zelfverzekerd te zijn.
  •  Hoe je ervoor zorgt dat jouw kind zich niet alleen veilig voelt om te praten over leuke dingen, maar ook over situaties die niet oké zijn. 
"In de online trainingen en het E-book laat Naomi zien hoe sekualiteit bespreekbaar te maken. De voorbeelden zijn aansprekend en helpen je om ook zelf in gesprek te gaan. We kunnen hier niet jong genoeg mee beginnen".
ELLES | MOEDER VAN TWEE JONGENS EN KLUSTERMANAGER BIJ KINDEROPVANG KWEST
Kijk of luister
De modules van Naomi Maakt Bespreekbaar zijn zowel te kijken als te luisteren. Maak tijd voor de seksuele opvoeding van je kind(eren) en geef ze de basis voor een veilige en gezonde seksuele ontwikkeling.
‘Seksuele opvoeding is in de eerste plaats een taak van de ouders. Er zijn inderdaad ouders die het lastig vinden om het over seksualiteit te hebben met hun kind. Deze cursus laat zien hoe je dat kunt doen. Goed dat deze voor alle ouders beschikbaar is.’ 
- Marianne Cense van Rutgers,  kenniscentrum seksualiteit -
"Super dat je niet alleen aandacht hebt voor de gemiddelde gezinnen, maar ook met 1-oudergezinnen, gezinnen met twee moeders of vaders en zelfs pleeggezinnen.. zo voel ook ik me ook echt gehoord".
FIA | ALLEENSTAANDE MOEDER VAN DRIE KINDEREN VAN 5,8 EN 12 JAAR
Veilig en gezond opgroeien
Mijn naam is Naomi: het is mijn missie om een waardevolle bijdrage te leveren aan een veilige wereld voor kinderen. Een goede seksuele opvoeding draagt hier absoluut aan bij. Praat met je kinderen over seksualiteit en alles wat daarbij hoort en het zal bijdragen aan de weerbaarheid van je kind.
"Het heeft me weer even bewust gemaakt van het feit dat seksualiteit overal is. Dat je er ook op die manier tegen aan kan kijken. En er op een gewone dagelijkse manier op kan reageren". 
ZELDA | MOEDER VAN TWEE PUBERS VAN 13 EN 16 JAAR
Geef je kind een veilige basis
Ja, we gaan het gewoon hebben over piemels en vagina’s, maar ook over mensen gedag zoenen op een feestje, over doktertje spelen, luiers verschonen, homoseksualiteit, de eerste keer, en nog veel meer. Doe je mee? 

Copyright Naomi Maakt bespreekbaar - Alle rechten voorbehouden